

Estetiğin ön plana çıktığı son yıllarda beyazlatma işlemi hastalar tarafından oldukça tercih edilen bir tedavi yöntemi olmuştur. Zaman içerisinde farklı nedenlerden dolayı eski parlaklık ve rengini kaybetmiş dişleri biri seansta iki tona yakın renginin açılması ile başarılı bir tedavi işlemi gerçekleştirilebilir.
Dişler bazen yediğimiz içtiğimiz gıdaların minenin rengini değiştirmesinden dolayı bazen de geçmişte alınan bazı minerallerin yada ilaçların dişin gelişimi sırasında dişin rengini değiştirmesi ile görülür.
Beyazlatma işlemi dişler temizlendikten sonra üzerine sürülen jeldeki beyaz pigmentin dişe geçmesi dişte bulunan renkli pigmentin ise jele geçmesi ile dişin renginin açıldığı işlemdir.
Ev tipi beyazlatmada işlem 7 gün her gece uygulanır. Office tipinde ise tek seansta genellikle istenilen beyazlık elde edilir. Daha fazla bir beyazlatma istenirse ikinci seans uygulanabilir.
Beyazlatma işlemi hastanın yediği ve içtiği gıdalara ve hastanın bakım alışkanlıklarına göre 1-2 yılda geri dönmektedir
Beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra 2 gün daha işlem devam ettiği için nar suyu, kırmızı şarap, kahve gibi aşırı renklendirici içeren gıdaların tüketilmesine ve ağız diş bakımına dikkat edilmelidir.
Kırılmış bir dişte dentin denen minenin altında yer alan dokusu açığa çıkmış ve beyazlatma materyali uygulanmış ise hastada ciddi bir hassasiyet görülür. Beyazlatma işlemi yapılmadan önce bu dokuların mutlaka izole edilmesi gerekir.
Beyazlatma doğru hastada uygulanmış ise sonrasında görülen hassasiyetler klinikte hassasiyet giderici özel jellerin uygulanması ile hızlı bir şekilde çözülür.
Kanal tedavisi sonrasında görülen renklenmeler dişin içerisine yerleştirilecek olan jeller ile 3 günde eski rengine döner
Kanal tedavisi görmüş ve içten beyazlatma yapılmış dişlerin tekrar renklenmesi bazen çok uzun sürer bazen de eski rengine dönmez.