Gıda alımı sonrası dişlerin başarılı bir şekilde temizlenememesi sonucu bakteri plağının ve gıda artıklarının dişlere yapışarak dişin üzerinde tükürükten gelen mineraller ile birleşerek diş taşının oluştururlar.

Gıda alımı sonrası dişlerin başarılı bir şekilde temizlenememesi sonucu bakteri plağının ve gıda artıklarının dişlere yapışarak dişin üzerinde tükürükten gelen mineraller ile birleşerek diş taşının oluştururlar.

Diş taşı oluşum süresi hastadan hastaya değişmekle beraber diş taşı olsa da olmasa da her 6 ayda bir hekime muayene olmak gerekir. Ancak bu her hastaya 6 ayda bir diş taşı temizliği yapılacağı anlamına gelmez.

diş taşları dişin gömülü bulunduğu kemiği erittiği için eğer oluşmuş ise mutlaka uzaklaştırılmalıdır. Uzaklaştırılmayan diş taşları dişeti hastalıklarına neden olur. Bu nedenle düzenli kontroller her zaman önemlidir.

Dişlerin başarılı bir şekilde temizlenememesi sonucu bakteri plağının ve gıda artıklarının dişlere yapışarak dişetlerinde problemlere neden olmasıdır. Düzenli ve iyi bir bakım ile bu plak uzaklaştırıldığında dişetlerinde görülen problemler azalır. Bu plak ve artıklar uzaklaştırılmaz ise sertleşerek diş taşına dönüşür.

  • Dişetlerinde kızarıklık, kanama , kaşıntı ve kurcalama isteği, çekilme
  • Dişlerde sıcak soğuk hassasiyeti, sallanma
  • Ağız kokusu ve çeşitli bölgelerde gıda sıkışması ve kürdan kullanma isteği varsa mutlaka diş hekiminize muayene olmalısınız.

Dişeti sağlıklı olduğu zaman pembe ve sert yapıda olur ve arayüz fırçası kullanımı ve fırçalama sırasında ise kanama olmaz.

Dişeti hastalıklarının tedavisinde en önemli faktör diş taşlarının ağızdan temizlik ile uzaklaştırılması ve optimum ağız bakımının sağlanması tedavinin ilk aşamasını oluşturur. Hastalığın seviyesine göre antibiyotik kullanımı, lazer uygulamaları ve cerrahi işlemler ile tedavinin devamı sağlanır. Tedavi sonrası hastalığın tekrarlamaması için mutlaka düzenli doktor kontrolu altında olması gerekir.

Sigara kullanımı ağız içerisini hızla ısıttığı ve nikotin gibi bir maddeye maruz bıraktığı için dişetlerinde zaman zaman var olan pigmentasyonların artmasına yani mor bir dişeti görünümüne sahip olmamamızı sağlar. Dişeti hastalıklarını hızlandırarak tedaviyi olumsuz yönde etkiler.

Hamilelik döneminde çok fazla hormonel değişiklik meydana geldiği için dişetleri de bazen bu değişiklikten olumsuz etkilenebiliyor. Dişetlerinde şişlik cepler ve ağrılar görülebilir. Bu dönemde ağız bakımı çok iyi yapılmalıdır. Hamileliğin sona ermesi ile beraber şikayetlerin çoğu hızla azalacaktır.

Randevu Oluşturmak için

Bizimle İletişime Geçin

    0216 504 32 72